Pagina 1  2  »  

Descarcă documentul

Abecedarul sănătății

Toate bolile cunoscute şi mai puţin cunoscute, care vă pot crea probleme într-o viaţă de om, sunt aranjate în ordine alfabetică, după numele cel mai uzual, indicându-se şi sinonimele când e cazul.

Abecedarul vieții sexuale

În 1999, am alcătuit un Abecedar al vieții sexuale în care încercam să răspund,
ca specialist în medicină internă, nu ca sexolog, la câteva
dintre întrebările tăcute ale tinerilor şi mai puțin tinerilor
din jurul meu.

Actualitati in patologia biochimica

Actualităţi în patologia biochimică a bolilor cardiovasculare. Volum colectiv sub redacţia Mircea Cucuianu, Dumitru Zdrenghea.

Descarcă documentul

Diabetul zaharat tip 2 şi hipotensiunea ortostatică

Medicul de familie poate determina în prima fază dacă pacientul are o hipotensiune semnificativă. Simptomele descrise anterior nu sunt neapărat semnificative pentru HO pentru că sunt şi alte afecţiuni care pot provoca aceste simptome.

Medicul poate face măsurători repetate ale TA şi alurii ventriculare (numărul de bătăi cardiace pe minut) după ce pacientul a stat întins în pat, relaxat, pe o perioadă de cel puţin 5 minute, precum şi după ce a stat în ortostatism (se fac de obicei două măsurători, la 1 şi la 3 minute, după alţi autori – la 2 şi 5 minute), pentru a se convinge dacă pacientul are sau nuHO.

ecografie-musculoscheletala-daniela-fodor-vol-i.

Toate desenele din volum îmi aparţin: Laura Poantă.

Dintr-o scăpare redacţională/tipografică, nu e făcută această precizare

Descarcă documentul

Electrocardiogafie Cazuri clinice

Prima ediţie a lucrării.

Electrocardiografie Cazuri clinice

Ediţia a doua a lucrării. Peste 70 de cazuri clinice comentate.

Descarcă documentul

Electrocardiography

Varianta în limba engleză a lucrării. English version Ioana Robu.

Descarcă documentul

Gastropareza diabetică. Ghidul pacientului

Diabetul zaharat (DZ) este o suferinţă care afectează totalitatea sistemelor şi organelor din corp, deoarece toate aceste organe şi sisteme funcţionează cu energia eliberată de glucoză; alterarea metabolismului glucozei din diabet duce cu timpul la alterarea funcţiei (şi chiar a structurii diverselor organe).

În cele ce urmează, ne vom ocupa de suferinţele digestive ale bolnavilor cu diabet. Acestea se produc atât în diabetul insulinodependent, cât şi în diabetul noninsulinodependent.

Apariţia complicaţiilor este, în general, legată de durata bolii: cu cât vechimea diabetuluidumneavoastră este mai mare,cu atât aveţi posibilitatea de a prezenta complicaţii digestive, care pot fi simptomatice sau asimptomatice.

Descarcă documentul

Medicii și stresul ocupațional

Este nevoie de acceptarea, şi nu de redescoperirea constantă, a faptului că se ştiu suficient de multe lucruri cu privire la stresul profesional la medici şi principalele cauze ale acestuia, pentru a ne putea adresa direct acestor cauze (mai ales de tip organizatoric), în cadrul unor programe de prevenţie primară.

Pagina 1  2  »